Fiesta Tropicana - KRO Theater van het sentiment.Nieuw - 08-2008 Eerste contouren Assepoester zichtbaar
De eerste contouren voor het sprookje van assepoester zijn sinds deze week goed zichtbaar. In het fotoarchief zie je actuele foto's van de bouw.

08-2008 Efteling in het Theater van het Sentiment
Vanavond was het hoogtepunt van het Efteling seizoen 2008-2009. Theater van het sentiment was vanavond live vanuit de Efteling. Als gasten waren een aantal belangrijke ex-Eftelingers uitgenodigt. Lex Lemmens, Ton van de Ven, Herman ten Bruggencate en Dio Obers vertelden prachtige verhalen, en veel attracties werden onder de loep genomen. Het fragment gemist? Je kunt het terugluisteren op de site van het theater van het sentiment (KRO). In ons fotoarchief staan foto's van deze prachtige avond.

07-2008 Efteling Radio
Nog voordat Efteling radio officieel de lucht in is, komen wij al met een interessant artikel. Als informatiebronnen hebben we deze keer verschillende kranten, en een artikel in het personeelsmagazine "Efteldingen". Efteling radio is op 21 juli om 10:43 (Een grapje op de zender 104.3) in de lucht. Klik hier om het artikel te lezen.

07-2008 Nieuw Fotoarchief
Vanaf vandaag vindt u een nieuw fotoarchief op de website. Wanneer u in het menu "Fotoarchief" aanklikt, opent een nieuw venster waar u het nieuwe fotoarchief kan bekijken. In vergelijking met het vorige fotoarchief is dit fotoarchief in categorieen ingedeelt, en zijn de foto's groter weergeven. Het fotoarchief wordt wekelijks geupload met actuele, en oude foto's. Het inlog systeem is bedoelt voor bezoekers die hiervoor gegevens toegestuurd hebben gekregen. Het is dus niet mogelijk om je te registreren. Klik hier om rechtstreeks naar het fotoarchief te gaan.

07-2008 Artikel over de 1ste zomeravond
Nog in de week waar de dag van het sprookje plaatsvond, staat het volgende evenement al voor de deur. De zomeravonden; op alle zaterdagen in de periode van 12 juli tot en met 23 augustus treden artiesten op en is de efteling prachtig verlicht. En dit jaar nieuw op het hoofdpodium; Het Efteling Sprookjespopconcert. Dit popconcert word gegeven door een aantal sprookjesfiguren, en zij vermaken de kinderen van 19:45 tot 20:10. Bij het witte paard speelt een leuke band, Bij de Likkebaerd gaat er een dj uit/op z'n dak, en bij de Steenbok geef Jürgen zijn Salzburgershow. Een kleine indruk krijgen wat er zoal op 13 juli te doen was? Lees hier dan het korte verslag.

07-2008 Artikel over de Dag van het Sprookje 2008
Net zoals vorig jaar op 7 juli,organiseerde de Efteling ook dit jaar weer de dag van het sprookje. En waarom nou op 07-07? Nou, de Efteling noemt 7 een magisch getal, omdat het in veel sprookjes terugkomt. Bijvoorbeeld de 7 dwergen, de 7 geitjes, en de 7mijlslaarzen van de reus. En dit keer werd niet alleen de dag van het sprookje gevierd, de Fakir vierde ook nog eens zijn 50ste verjaardag. Ook ging de nieuwe openluchttheater-voorstelling in premiére, en konden kinderen een zelfgemaakte tulp inleveren.
Één groot feest dus! Lees hier ons verslag van deze sprookjesachtige dag.

06-2008 Plannen Eftelingnostalgie

Al een aantal weken zijn we druk bezig om een nieuw fotoarchief te maken.
Het wordt sowieso uitgebreider, maar ook een stuk informatiever. Zo heb je binnenkort bij elke foto een goede beschrijving, en een jaartal waarin de foto gemaakt is. Het bestaande fotoarchief wordt gewoon overgezet, en waar nodig is, wordt de beschrijving aangepast. Ondertussen hebben we weer een flinke voorraad foto's, met o.a. Fata Morgana achter de schermen, Pandadroom in aanbouw, Pardoes Promenade in aanbouw, en verschillende evenementen.

06-2008 Toevoeging filmarchief
Op 3 juni is het filmarchief weer vergroot met 13 beeldfragmenten,
o.a. een interview met de makers van het wwcw (in rtl5 jubileum), het tweede deel van de documentaire 'van film tot sprookje' en 'werken aan werk', een jeugdjournaal item over 5 minuten stilte voor azië, en vele reclames. Het filmarchief word maandelijks geupload, zodat je nooit uitgekeken raakt. Zie hier rechts een greep uit de nieuwste beeldfragmenten.

05-2008 Artikelen
Sinds 23 mei vind u onder het kopje 'nieuwsarchief' de rubriek 'artikelen'.
Hier vind u verschillende interviews met o.a. Ton van de Ven, Gé Rieter, en Wieteke van Dort. Deze interviews zijn in de jaren 90 gehouden door fans. Ook vind u hier een verslag over de kinderserie 'Flappie de clown', die doldwaze avonturen beleeft in de Efteling. De pagina Artikelen is nog lang niet af, binnenkort vind je hier ook verschillende entertainment-shows die je in de jaren 90 kon bekijken in de Efteling. Hierover binnenkort meer. Klik hier om naar de pagina Artikelen te gaan.

05-2008 Nieuwsarchief
Sinds 16 mei staat ons nieuwsarchief online. In dit nieuwsarchief leest u geen actueel nieuws, maar oude - door de efteling uitgegeven- kranten. Deze kunt u bekijken d.m.v. een flash player. Hiervoor moet u computer wel over flash beschikken. Ook om video's te kunnen bekijken is flash noodzakelijk. Heeft u opmerkingen, vragen of suggesties dan kunt onder 'contact' ons mailen.

03-2008 Artikel Flappie de clown in sprookjesland
In de jaren '80 zond de tros de serie 'Flappie de Clown' uit. Deze serie over een clown flappie en zijn doldwaze avonturen werd geheel opgenomen in de Efteling. Clown flappie beleefde zijn avonturen in het Carnaval festival, bij de oude tuffer, en in het sprookjesbos. Een aantal jaren later verschijnt er een video met alle aflevering. In iedere aflevering krijgt Flappie te maken met vervelende situaties en vraagt hij zich steeds weer af : Zal ik het doen, of zal ik het niet doen?

03-2008 Opnames mooi weer De Leeuw / De Jakhalzen
21 Maart hield Paul de leeuw opnames in de Efteling voor zijn show 'Mooi weer de Leeuw'. In de uitzending van het programma op 22 maart werd de foto geshowd van alle buitenlandse kijkers in de Efteling. De foto werd rond 12:00 gemaakt voor het sprookje van de vliegende fakir. De jakhalzen, een onderdeel van de wereld draait door, maakte opnames van Paul in de Efteling. Ook dit leverde weer mooie beelden op. Paul de leeuw is ook zijn carriere begonnen in de Efteling. In 1987 was hij de presentator van het programma Sterrenslag. Dit programma werd geheel opgenomen in de Efteling, en was in die tijd een van de bekendste tv programma's. Ook Adje, het snuggere hulpje van Paul is zijn carriere begonnen in de Efteling. Adje was jarenlang lid van de Efteling-Fanfare. De beelden van de jakhalzen en de beelden van mooi weer de leeuw vind je in het filmarchief. Foto's vind je sinds 07-2008 in het fotoarchief.