Dag van het Sprookje - Scan Wonderwaardigheden Zomer 2008: Eftelingnostalgie.nl7 juli: De dag van het Sprookje
Net zoals vorig jaar op 7 juli, organiseerde de Efteling ook dit jaar weer de dag van het sprookje.En waarom nou op 07-07? Nou, de Efteling noemt 7 een magisch getal, omdat het in veel sprookjes terugkomt, bijvoorbeeld de 7 dwergen, de 7 geitjes, en de 7mijlslaarzen. Én dit keer werd niet alleen de dag van het sprookje gevierd, de Fakir vierde ook nog eens zijn 50ste verjaardag. Één groot feest dus. De Efteling had dit jaar duidelijk moeite gedaan om er een leuke gethematiseerde dag van te maken. Alhoewel vorig jaar grotere activiteiten te doen waren, zoals een sprookjesquiz, was het ook dit jaar weer, een gezellige sprookjesachtige dag.


Alle Sprookjesboom figuren. Première openluchttheatervoorstelling "Er was eens.."
Na vele openluchttheatervoorstellingen beleefde de sprookjesfiguren dan eindelijk een nieuw avontuur; Een show, waarin draak lichtgeraakt zijn schat niet kan verstoppen, Ezeltje strekje roddelt, en de rest van de sprookjesfiguren daardoor weer een heel avontuur beleven. Deze 20 minuten durende show, is een 'live' versie van de Animatieserie "Sprookjesboom". Aangezien de sprookjesboom volgend jaar 30 meter verderop sprookjes staat te vertellen, is het niet helemaal zeker of er nog nieuwe sprookjesboom shows worden gemaakt. Alhoewel er nog een paar kleine foutjes in de show zaten, was het wéér een show waar kinderen niet genoeg van kunnen krijgen. Al 10 minuten voor de 1ste voorstelling om 12:00 zat het theater dan ook helemaal vol.

Een overvol openluchttheater.

De vliegende Fakir 50 jaar! Het paleis vd Fakir met geknutselde tulpen en cadeautjesPakketjesPakketje van Vrouw holle Pakketje van de Keizer en Roodkapje Pakketjes!
Het bord in de tuin
Tulpen, Tulpen, en nog eens tulpen Een verbrand pakketje van de draakHet pakketje van DoornroosjeHIEP HIEP HIEP IIIII AAAAAAAA van Ezeltje Strekje