Efteling RadioVerslag van Efteling Radio 18/07/2008

21 juli is het zover. Dan gaat Efteling Radio de lucht in. Efteling Radio is een radiozender die via de ether te beluisteren is op 104.3 FM en die aangeboden wordt via internet. De Efteling had al langere tijd de grote wens te starten met een eigen radiozender. In maart is de Efteling in aanmerking gekomen voor een regionale commerciële frequentie en hebben ze toestemming gekregen om te zenden. De studio van Efteling Radio bevindt zich in het huis van de vijf zintuigen, en de zendmast staat bij het Efteling hotel

De zomeravonden - Zomeravonden folder 2008 - Scan: Eftelingnostalgie.nl(Foto-)Verslag van de 1ste Zomeravond 12/07/2008

Nog in de week waar de dag van het sprookje plaatsvond, staat het volgende evenement al voor de deur.
De zomeravonden; op alle zaterdagen in de periode van 12 juli tot en met 23 augustus treden artiesten op en is de efteling prachtig verlicht. En dit jaar kunnen we onder het genot van een nieuwe heerlijke ijscoupe kijken naar het nieuwe Sprookjespopconcert. Bij het witte paard speelt een leuke band, Bij de Likkebaerd gaat er een dj uit/op z'n dak, en bij de Steenbok geef Jürgen zijn Salzburgershow. Nieuwsgierig? Lees hier het korte verslag.

De dag van het sprookjeVerslag van de Dag van het Sprookje 07/07/2008

Net zoals vorig jaar op 7 juli, organiseerde de Efteling ook dit jaar weer de dag van het sprookje. En waarom nou op 07-07? Nou, de Efteling noemt 7 een magisch getal, omdat het in veel sprookjes terugkomt. Bijvoorbeeld de 7 dwergen, de 7 geitjes, en de 7mijlslaarzen van de reus. En dit keer werd niet alleen de dag van het sprookje gevierd, de Fakir vierde ook nog eens zijn 50ste verjaardag. Één groot feest dus! Zie hier ons verslag van deze feestlijke dag

Clown FlappieVerslag Flappie de clown in sprookjeswonderland 21/05/2008

Wie in het begin van de jaren 80 geboren is kent het vast nog wel; een clown (gespeeld door Ab van der Linden) die rondhuppelde tussen de rode neuzen van het Carnaval Festival. Dit kinderprogramma is in 1990 op video uitgebracht, waardoor een hoop mensen deze video later nog eens bekeken hebben. Vooral voor de Eftelingfans is het deel in sprookjeswonderland erg leuk, én nostalgisch! Zie hier ons verslag van clown flappie in sprookjesland en bekijk de compilaties.

Ton van de VenInterview Ton van de Ven 22/06/1994

Iedereen die zich ooit verdiept heeft in de Efteling, is zijn naam ongetwijfeld tegengekomen:
Ton van de Ven, degene die na de dood van Anton Pieck het gezicht van de Efteling bepaalde.
Dit interview is door fans gehouden, en ook nooit openbaar gepubliceert. Jammergenoeg is het
interview niet meer zo actueel, maar nostalgisch is het zeker. Lees hier verder, het interview met Ton.

Gé RieterInterview Gé Rieter 09/04/1993

Gé Rieter, een naam die alleen de echte fans zullen kennen. Maar dat neemt natuurlijk niet weg, dat hij
niet één van de belangrijkste mannen is geweest die de geschiedenis van de Efteling kent. Want belangrijk,
dát was hij zeker. Gé Rieter was de voormalig voorzitter van Stichting de Efteling, en stopte in 1989 met zijn taak. De heer Rieter staat, volgens ons onterecht, niet in het kroniek van een sprookje. Lees hier het interview.


Ronald van der ZijlInterview Ronald van der Zijl 23/02/1997

Nog voordat de heer van der Zijl zijn eerste officieele daad had gepleegd, werd hij al geinterviewd.
Ronald van der Zijl, verantwoordelijk voor de winter Efteling. Hij is in 1997 aangenomen om de functie Directievoorzitter te vervullen, en in 2008 afgetreden. Jammergenoeg had hij niet de tijd om al onze vragen te beantwoorden, maar toch heeft het in leuk interviewtje opgeleverd. Lees het interview hier.

Wieteke van DortInterview Wieteke van Dort 13/12/1994

Wie door de Efteling loopt kan haar stem bijna niet ontwijken, je hoort haar overal. O.a. in de Indische waterlelies en de put van het volk van laaf. Wieteke van Dort, de enige vrouw die een abonnement voor het leven heeft op de Efteling. Toen de Efteling de hoge bedragen die voor een goede stem betaald moesten worden, niet goed kon betalen, vertelde Wieteke dat ze een grote Efteling fan was. Lees hier het interview met Wieteke van Dort.