Assepoester in aanbouw - Eftelingnostalgie.nlFotoverslag Imperial Tobacco 23/11/2008

Terwijl de projectie van de goede fee wordt opgenomen en de Assepoester-animatronic haar muiltje past, hield 'Imperial Tobacco' zondag 23 november haar jubileumfeest in de Efteling. Foto's van Assepoester, dé bank, nieuwe merchandise en de gevelrestauratie van Droomvlucht vind je in dit fotoverslag.

Villa Volta in aanbouw - EftelingnostalgieVilla Volta in aanbouw 10/10/2008

Villa volta, een attractie waar we de bouw goed van konden volgen. Zie hier de bouwfoto's.Parkdvd - Efteling mediaScreenshots Parkdvd 2008 29/09/2008

Vanaf het eind van de jaren 80 geeft de Efteling eens in de zoveel jaar haar parkvideo uit. Video's zijn natuurlijk allang niet meer, dus kwam de Efteling in 2004 met "De magische bol", een parkdvd met beelden uit 2000 en 2001. De Efteling had in 2005 al plannen voor de nieuwe parkdvd, maar heeft afgelopen..

Fata Morgana in de winterFata Morgana in de winter 09/09/2008

In de Fata Morgana zit de techniek niet alleen onder de animatronics, maar ook in de animatronics. Daarom was het noodzakelijk dat alle poppen tijdens de winterstop werden uitgekleed. Een attractie vol naakte animatrionics, levert best leuke foto's op!

Efteling RadioVerslag van Efteling Radio 18/07/2008

21 juli is het zover. Dan gaat Efteling Radio de lucht in. Efteling Radio is een radiozender die via de ether te beluisteren is op 104.3 FM en die aangeboden wordt via internet. De Efteling heeft grote verwachtingen. Lees hier het verslag van Efteling radio.

De zomeravonden - Zomeravonden folder 2008 - Scan: Eftelingnostalgie.nl(Foto-)Verslag van de 1ste Zomeravond 12/07/2008

Nog in de week waar de dag van het sprookje plaatsvond, staat het volgende evenement al voor de deur. De zomeravonden; op alle zaterdagen in de periode van 12 juli tot en met 23 augustus treden artiesten op en is de efteling prachtig verlicht. Lees hier het korte verslag over de 1ste zomeravond..

De dag van het sprookje(Foto-)Verslag van de Dag van het Sprookje 07/07/2008

Net zoals vorig jaar op 7 juli, organiseerde de Efteling ook dit jaar weer de dag van het sprookje. En dit keer werd niet alleen de dag van het sprookje gevierd, de Fakir vierde ook nog eens zijn 50ste verjaardag. Één groot feest dus! Zie hier ons verslag van deze feestlijke dag

Clown FlappieVerslag Flappie de clown in sprookjeswonderland 21/05/2008

In het begin van de jaren 80 nam clown Flappie (Ab van der linden) een bezoek aan de Efteling. Hij liep door het -toen nog nieuwe- Carnaval Festival, het sprookjesbos, en andere plekken. Voor de fan erg interessant om terug te zien. Zie hier ons verslag van clown flappie in sprookjesland en bekijk de video-compilaties.

Ton van de VenInterview Ton van de Ven 22/06/1994

Iedereen die zich ooit verdiept heeft in de Efteling, is zijn naam ongetwijfeld tegengekomen: Ton van de Ven, degene die na de dood van Anton Pieck het gezicht van de Efteling bepaalde.
Lees hier het interview met Ton.

Gé RieterInterview Gé Rieter 09/04/1993

Gé Rieter, een naam die alleen de echte fans zullen kennen.
Maar dat neemt natuurlijk niet weg, dat hij erg belangrijk was. Gé Rieter was de voormalig voorzitter van Stichting de Efteling, en stopte in 1989 met zijn taak. Lees hier het interview.

Ronald van der ZijlInterview Ronald van der Zijl 23/02/1997

Nog voordat de heer van der Zijl zijn eerste officieele daad had gepleegd, werd hij al geinterviewd. Ronald van der Zijl, verantwoordelijk voor de winter Efteling, is in 1997 aangenomen om de functie Directievoorzitter te vervullen, en in 2008 afgetreden. Lees het interview hier.

Wieteke van Dort
Interview Wieteke van Dort 13/12/1994

Wie door de Efteling loopt kan haar stem bijna niet ontwijken, je hoort haar overal. O.a. in de Indische waterlelies en de put van het volk van laaf; Wieteke van Dort, de enige vrouw die als betaling een abonnement voor het leven kreeg. Lees hier het interview met Wieteke van Dort.

Artikelen & Verslagen - Eftelingnostalgie.nl