Actiefoto
De actiefoto in Carnaval Festival was één van de eerste actiefoto's in Nederland. Vanaf het openingsjaar tot midden jaren negentig kon je de actiefoto’s niet direct meenemen. Je moest dan eerst het kaartje vragen met daarop een uniek nummer waaraan jouw foto gekoppeld zat. Één deel van het kaartje kreeg je als ‘bewijs’ dat de foto van jou was, het andere deel gebruikte Maxifoto om de goede foto mee af te drukken. Voordat het fotopunt langs de Hawaï-scène was, stond er een grote camera voor het groen-wit gestreepte huisje in de Volendam-scène. Deze maakte een verticale foto, terwijl het karretje nét was omgedraaid van de kikkerscène. Aangezien de meeste mensen niet waren voorbereid op deze foto waren er maar weinig mensen die binnen één keer goed op de foto stonden. Later is het fotopunt verplaatst, en werden er enkel horizontale foto’s genomen. De ornamenten waaruit moest blijken dat je in Carnaval Festival was, waren tot midden jaren negentig nog niet digitaal. Ze stonden dus voor de camera, en achter de bezoekers opgesteld. Zoals alle Geesink-ornamenten, waren ook de foto-ornamenten voorzien van een glimmende laag verf. Hierdoor waren veel ornamenten overbelicht, of gewoon onduidelijk.
De oude Actiefoto Balie, in 1997 gebruikt als fietsenstalling - Eftelingnostalgie.nl Later zijn de ornamenten digitaal geworden. Nog voordat je de Maxifoto-balie was gepasseerd, zag je de actiefoto al verschijnen op de beeldschermen in de muur. Omdat de bezoekers die de actiefoto aan het bekijken waren voor de uitgang stonden, kon je nooit snel doorlopen naar de balie. Een langzaam eind aan een volmaakte rit, dus. Nadat je door ijzeren poortjes de Maxifoto-balie had verlaten, kwam je onder de wit-geel gestreepte luifel uit. Recht voor je stond het Café Restaurant, en rechts kon je de Joop Geesink Promenade op lopen.


Voorkant Actiefoto 1992 - Scan: Eftelingnostalgie.nlActiefoto 1992 - Scan: Eftelingnostalgie.nlActiefoto 1984 - Bron onbekend.